Prinsip kerja Of Solar Lampu Jalan

- Jun 13, 2017-

Solar kuasa puncak sel adalah syarat standard kuasa maksimum output sel solar, Unit jubin puncak, atau dengan simbol WP dinyatakan. Kuasa output sel solar bergantung kepada radiasi solar, pengedaran cahaya matahari dan suhu operasi sel-sel solar. Pada masa yang berlainan, lokasi yang berbeza, solar kuasa output sel yang sama adalah berbeza, tidak dibayangkan oleh sesetengah orang, selagi matahari akan mengalahkan antara satu sama lain kuasa output diberi nilai, sel-sel solar buatan ditetapkan dalam cahaya penggunaan biasa halaman.

Mengikut pengiraan kawasan itu, kuasa output sel solar bagi satu meter persegi adalah kira-kira 120W, dan kenaikan kuasa output sepadan dengan peningkatan kecekapan penukaran. Pemilihan kuasa output modul solar bergantung kepada kuasa cahaya sumber, masa penggunaan dan keadaan iklim dan geografi tempatan. komponen sel solar dalam penggunaan proses itu, jika ada sel solar sahaja disekat oleh daun untuk masa yang lama, yang tersumbat sel-sel solar tunggal cahaya matahari yang kuat akan menjadi panas dan kerosakan, dan juga menyebabkan keseluruhan kerosakan komponen sel solar, ini dipanggil kesan pulau haba. Untuk mengelakkan kesan pulau haba, ia biasanya condong sel solar, supaya permukaan sel-sel solar tidak boleh dilampirkan ke tempat perlindungan.

Bagi apa-apa sistem lampu solar, kawalan litar bertanggungjawab melaksanakan secara langsung akan memberi kesan kepada kejayaan atau kegagalan aplikasi sistem. Kerana tenaga photovoltaic solar input sistem kuasa adalah sangat tidak stabil, kawalan bateri mengecas dalam sistem kuasa photovoltaic adalah lebih rumit daripada yang bateri mengecas biasa pengawal. A seks yang baik. pengawal sel photovoltaic harus mempunyai kawalan caj bateri dan pelepasan, peraturan suhu, pengesanan kuasa maksimum dan perlindungan overcharge, perlindungan lebih-pelepasan, perlindungan litar pintas, perlindungan belakang dan fungsi perlindungan lain, serta sebagai suis dan pelarasan masa automatik fungsi. Dalam usaha untuk memastikan operasi dipercayai sistem, pada masa yang sama, modul solar boleh digunakan untuk output kuasa maksimum di bawah suhu yang berbeza dan penyinaran, supaya sistem pencahayaan yang mempunyai kecekapan yang tinggi.