Rawatan anti-pengakisan dan Keselamatan tiang lampu jalan Suria

- Feb 23, 2018-

Terdapat tiga jenis jawatan lampu lampu-lampu jalan Suria: aluminium lampu-lampu jalan, lampu-lampu jalan besi dan keluli lampu. Proses pengeluaran ini tiga jenis lampu-lampu jalan Suria adalah berbeza, dan kesan juga berbeza. Perbezaan bahan-bahan yang tiga ini akan dianalisis dari tiga aspek berikut:

 

1. dalam segi solidity, aluminium mempunyai Takat didih yang rendah, tetapi fleksibilitinya adalah agak kuat, dan ia adalah mudah untuk menjadi cacat oleh angin yang kuat, manakala fastness yang lebih baik berbanding dengan keluli. Secara umumnya di kawasan berangin, ia disyorkan untuk lampu-lampu jalan yang menggunakan besi - membuat solar dengan kestabilan yang tinggi serta sokongan padu.

2. di segi harga, proses aluminium adalah rumit dan kos yang agak tinggi. Berbanding dengan lampu keluli, harga adalah 3 ~ 6 kali lebih tinggi.

3. segi of workmanship, lampu aluminium dan besi adalah lebih rumit daripada keluli.

Tetapi tidak kira guna mana tiang material amp, masalah penyenggaraan lampu tiang perlu memberi perhatian kepada.

1. anti karat rawatan lampu posting.

Kerana lamppost lampu jalan Suria diperbuat daripada bahan logam, bahan logam yang digunakan untuk masa yang lama, dan berada di luar dalam keadaan yang berkarat atau tertanggal. Cara untuk mengelakkan ia adalah untuk mempunyai salutan elektrostatik di permukaan, yang memohon lapisan penebat cat di permukaan. Ini boleh bukan sahaja menyelesaikan masalah kakisan dan karat, tetapi juga memenuhi keperluan pelanggan warna di atas permukaan lampu-lampu jalan.

2. permukaan rawatan Keselamatan.

Masalah keselamatan adalah untuk menghalang daripada aspek kecil, permukaan lampu jalan Suria kami mesti dianggap sebagai lancar sebaik mungkin, mengapa anda berkata demikian. Kini kita dapati bahawa jalan cahaya crept hampir menjadi mainan kanak-kanak itu, setelah rawatan permukaan adalah buruk, kanak-kanak dipanjat sehingga, lampu jalan boleh tidak hanya dimusnahkan, tetapi juga ia adalah merbahaya untuk kanak-kanak.

Pada masa ini, penggunaan tenaga solar tidak memberangsangkan, kecekapan penukaran kos rendah, tinggi, tetapi panel solar yang memberikan kuasa untuk aplikasi satelit.

Tenaga Suria ialah tenaga yang dihasilkan oleh reaksi fusion berterusan tompok matahari di dalam atau di luar matahari. Tenaga Suria adalah tenaga dan sumber tenaga boleh diperbaharui. Ianya kaya dengan sumber-sumber, percuma, percuma kos pengangkutan dan tiada pencemaran kepada alam sekitar. Ia telah mewujudkan satu bentuk baru kehidupan bagi manusia, yang membawa masyarakat dan manusia ke era menjimatkan tenaga dan mengurangkan pencemaran.