Pasaran Sistem Kuasa Menara Telecom: Penggunaan Sumber Kuasa Hijau Untuk Menyaksikan Pertumbuhan Tinggi: Analisis Industri Dan Penilaian Peluang Global 2015 - 2025

- Apr 27, 2018-

Tinjauan Pasaran Sistem Kuasa Global Telecom Menara

Pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi global dijangka mencecah US $ 5,709.5 Juta menjelang 2025 pada anggaran CAGR sebanyak 12.2% semasa tempoh ramalan. Menara telekomunikasi diperlukan untuk menyampaikan perkhidmatan komunikasi dalam rantau tertentu. Bergantung kepada saiz, kekerapan dan penarafan kuasa pemancar, menara telekung menunjukkan pelbagai rangkaian selular. Menara telekomunikasi sama ada yang dimiliki oleh penyedia perkhidmatan telekom individu, atau dikongsi di antara pembekal perkhidmatan berganda untuk menjimatkan kos modal dan operasi. Untuk menyediakan perkhidmatan telekom yang tidak terganggu, menara telekomunikasi perlu dihubungkan dengan sumber bekalan kuasa berterusan. Oleh itu, menara telekomunikasi disambungkan kepada sesalur Ganti Alternatif (AC), di kawasan yang menerima bekalan kuasa berterusan. Di kawasan yang tidak mempunyai bekalan kuasa berterusan, menara telekomunikasi dikuasakan oleh penjana diesel atau gabungan penjana diesel dan bateri, atau oleh sumber tenaga boleh diperbaharui, iaitu tenaga suria atau angin. Teknologi LTE (Jangka Panjang Evolusi) dan teknologi rangkaian 4G menawarkan kelajuan yang lebih tinggi, masa sambungan yang lebih cepat dan latency kurang pusingan perjalanan. Oleh itu, permintaan terhadap teknologi LTE dijangka meningkat semasa tempoh ramalan. Permintaan untuk LTE dijangka akan mendorong pembangunan infrastruktur telekom yang lebih baik yang seterusnya akan meningkatkan permintaan untuk sistem kuasa menara telekom.

Segmentasi pasaran

Telecom-Tower-Power-System-Market

Pasaran Sistem Kuasa Menara Telecom Mengikut Wilayah

Gambaran Produk

Pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi global dibahagikan berdasarkan jenis produk ke grid yang tidak boleh dipercayai, grid yang boleh dipercayai dan grid luar. Di antara grid yang tidak boleh dipercayai dan jenis luar grid, permintaan terhadap grid tidak boleh dipercayai adalah penting, dan segmen ini dianggarkan menyumbang 67% bahagian pendapatan pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi global menjelang akhir tahun 2015. Mengikut anggaran FMI, segmen ini dijangka berkembang pada CAGR sebanyak 12.6% semasa tempoh ramalan.

Gambaran Sumber Kuasa

Atas dasar sumber kuasa, pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi grid yang tidak dapat dipercayai di dunia dibahagikan kepada penjana diesel, penjana diesel + bateri dan tenaga boleh diperbaharui. Segmen penjana diesel + bateri di sistem kuasa menara telekomunikasi grid yang tidak boleh dipercayai global dianggarkan menyumbang 45.5% bahagian pendapatan pasaran menjelang akhir 2015. Mengikut anggaran FMI, penjana diesel + segmen bateri akan berkembang pada CAGR 8.6% antara 2015 dan 2025. Segmen tenaga boleh diperbaharui dianggarkan menyumbang 38.6% bahagian pasaran keseluruhan menjelang akhir tahun 2015, dan dijangka berkembang pada CAGR sebanyak 16.4% menjelang 2025. Pada masa ini, menara telekomunikasi sebahagian besarnya berkuasa oleh penjana diesel + bateri, dan trend ini dijangka berubah semasa tempoh ramalan, kerana tenaga boleh diperbaharui dijangka melampaui penjana diesel + segmen bateri menjelang akhir tahun 2016.

Pasaran Sistem Kuasa Sistem Menara Telecom oleh Produk

Gambaran Keseluruhan Serantau

Menjelang akhir tahun 2015, APEJ dianggarkan menguasai pasaran dan menguasai sekitar 42.8% bahagian pasaran global, diikuti oleh Timur Tengah & Afrika dan Eropah Barat. Menjelang akhir tahun 2015, pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi APEJ dianggarkan bernilai AS $ 775.8 Juta, dan dijangka mencecah US $ 2,966.4 Juta menjelang 2025. Menjelang akhir tahun 2015, Timur Tengah & Afrika dan Eropah Barat rantau dianggarkan sebagai penyumbang utama lain ke pasaran global, masing-masing menyumbang 17.7% dan 13.2% daripada pasaran keseluruhan. Pasaran Jepun dianggarkan menyumbang miniscule bahagian pasaran global menjelang akhir 2015. Ia dijangka berkembang pada CAGR 8.5% semasa tempoh ramalan.

Pemandu

Permintaan yang semakin meningkat untuk sistem pembekalan kuasa yang boleh diperbaharui, persaingan untuk menyampaikan perkhidmatan telekomunikasi tanpa henti, peningkatan bilangan pengguna Internet dan perubahan keutamaan pelanggan adalah beberapa faktor yang dijangka menjana permintaan untuk sistem kuasa menara telekom, di peringkat global, semasa tempoh ramalan. Di samping itu, kebangkitan ekonomi di rantau seperti Eropah Timur, Eropah Barat dan Amerika Utara dan pertumbuhan ekonomi di rantau seperti APEJ dan Amerika Latin dijangka mendorong pertumbuhan pasaran sistem menara telekomunikasi global dalam tempoh ramalan.

Trend

Syarikat-syarikat penyedia perkhidmatan menara dan telekomunikasi Telecom mengguna pakai sumber bekalan kuasa terbaharu / hijau untuk menara telekom kuasa. Syarikat-syarikat telekomunikasi memilih untuk berkongsi menara telekomunikasi pada masa ini. 40-60% Perbelanjaan Modal (CAPEX) diperlukan untuk menubuhkan dan menguruskan infrastruktur telekom. Sementara itu, hasil yang dihasilkan setiap menara telah menurun sejak beberapa tahun lalu. Oleh itu, perkongsian infrastruktur telekom mengurangkan CAPEX dan Perbelanjaan Operasi (OPEX) yang ditanggung pada menara telekom. Untuk meringankan kesan terhadap margin keuntungan (dengan mengurangkan OPEX dan CAPEX yang berkaitan dengan infrastruktur dan perkhidmatan telekom), syarikat telekom di seluruh dunia memilih untuk menyatukan. Industri telekom telah menyaksikan kedatangan teknologi cip bersepadu untuk meningkatkan kecekapan tenaga. Para pemain dalam industri telah memasang peranti di menara telekom yang secara automatik dimatikan ketika tidak digunakan untuk menjimatkan tenaga / tenaga. Syarikat seperti Alcatel-Lucent SA, telah mengintegrasikan sistem pemantauan tenaga ke stesen pangkalan yang menjadikan pelarasan masa sebenar untuk mengoptimumkan penggunaan kuasa.

Landskap Persaingan

Pemain utama merentasi rangkaian bekalan pasaran sistem kuasa menara telekomunikasi global termasuk menara telekom & syarikat penyedia perkhidmatan telekomunikasi dan pembekal sistem kuasa menara telekomunikasi. Syarikat menara telekomunikasi dan telekom yang kami perolehi dalam laporan itu termasuk American Tower Corporation, Bharti Infratel Ltd., GTL Infrastructure Ltd., Reliance Infratel Limited, SBA Communications Corporation dan Indus Tower Ltd. Penyedia sistem kuasa menara telekom yang dianalisis dalam laporan itu termasuk Eaton Towers Limited, Emerson Network Power, Inc. dan GE Energy Infrastructure. Untuk mematuhi peraturan kerajaan yang ketat, pemain utama terus melabur dalam sumber kuasa yang boleh diperbaharui untuk menara kuasa telekomunikasi.