Prosedur Pemasangan Tiang Jalan Lampu LED

- Apr 25, 2018-

Terdapat lima prosedur pemasangan tiang lampu jalan LED untuk rujukan anda.


1, Subgrade Excavation

Pertama, kita berhubung dengan jabatan-jabatan saluran paip untuk memahami pengagihan anggaran kabel bawah tanah, dan mengetahui bahagian terperinci saluran paip bawah tanah melalui saluran penggalian. Untuk menggali dan menggali saliran sementara hari hujan. Penggalian harus diukur dengan bimbingan, tidak lebih dari rehat atau rehat.


2, Penggalian tanah tapak Yayasan

Penggalian lubang pondasi yang mendalam, panjang dan luas dengan penggali, kemudian secara manual mengikut ukuran rajah untuk memangkas ketinggian reka bentuk. Sekiranya terdapat lebih banyak penggalian, kita harus dinilai gred stone atau sand backfill untuk merancang nilai. Jangan gunakan tanah terbengkalai dalam keadaan semula di situ.


3, Pemasangan Bar Keluli dan Bahagian Terbenam

Memasang rebar mengikut spesifikasi: Saiz skeleton, jarak, penegak, tetapan perlindungan, kedudukan bahagian pratetap dan pengukuhan piawaian penerimaan.


4, Pengurungan Konkrit

Tuang konkrit harus bersimetri dan berstrata , dan ketebalannya dikawal dalam 25 ~ 30cm dengan memasukkan penggetar jenis. Menguasai masa pembekuan awal konkrit dan memastikan kualiti antara muka konkrit. Menaikkan konkrit dan tidak mendidih semasa menuangkan acuan gantungan tengah. Selepas kekuatan konkrit mencapai 2.5MPa, pelembab dan penebat selama 7 hari.

LED Street Light Pole Installation Procedure


5, Backfill Base

Ini adalah proses pemasangan tiang lampu jalan yang terakhir. Apabila konkrit asas mencapai kekuatan rekabentuk lebih dari 75%, kita dapat kembali mengisi lapisan dan padat konkrit dengan tongkat bat   Atas dasar tidak memusnahkan produk siap.

6, Membersihkan bahagian terbenam asas pita gancu kawat, pasang tiang lampu jalan yang dipimpin. Gunakan kren, gulungan kunci khas (Bukan slip, tegas, mudah dialih keluar dari longgar), tali untuk mengawal titik angkat (1/3 Tiang Tinggi). Menyamakan dengan mortar atau plat nipis yang kering dan mengesan dengan kaedah bola menegak, segera memasang skru anchor selepas perhatian.