Komunikasi Tower Electromagnetic Wave Kemudaratan Kesihatan

- Jun 13, 2017-

Dalam tahun 2003, sebuah syarikat komunikasi untuk memastikan kualiti komunikasi, dengan bandar Cina di luar negara daripada sebuah daerah A5 kediaman, 6 bahagian 701 penyewa perumahan Encik Liu, untuk menyewa bilik 701 ke meja Sky untuk pemasangan menara komunikasi. Kedua-dua pihak telah menandatangani "asas bilik stesen kontrak pajakan", syarikat komunikasi ditempatkan di dalam bangunan untuk pemasangan. Apabila A5, 6 301, 302 isi rumah Encik Chen tahu bahawa menara komunikasi akan dibina di bumbung mereka sendiri, segera menonjol untuk berhenti, bahawa langit adalah bangunan seluruh penyewa bersama-sama, dan tidak tingkat atas jiran Encik Liu satu orang, Encik Liu tidak mempunyai hak untuk menangani penggunaan langit. Beliau juga percaya bahawa tinggi menara komunikasi lebih daripada 10 meter, bangunan mengalami berat menara penindasan akan membawa risiko keselamatan, menjejaskan kehidupan bangunan, mudah untuk dipanah petir, dan menara komunikasi kerana radiasi gelombang elektromagnet, penduduk yang tinggal di bangunan bahaya kesihatan.

Pelbagai pihak menara komunikasi pengesahan adalah selamat.

Atas sebab ini, Encik Chen dan keluarganya telah berulang kali disekat syarikat komunikasi daripada membina menara komunikasi. Selepas menara komunikasi itu selesai, Encik Chen memfailkan saman di May County Court pada 7 Januari 2005, meminta Mahkamah perintah syarikat komunikasi untuk hapus menara dipasang di atas bumbung.

Syarikat komunikasi telah didakwa selepas pembinaan stesen pangkalan komunikasi adalah untuk meningkatkan isyarat komunikasi di bandar ini untuk memastikan kualiti pengguna komunikasi, sebelum ini di kawasan perumahan dipasang stesen pangkalan komunikasi tidak dibantah oleh penyewa. Untuk tujuan ini, defendan syarikat komunikasi terhadap plaintif Encik Chen yang dicadangkan menara komunikasi yang disebabkan oleh masalah bangunan menanggung beban, masalah kilat dan masalah radiasi, sila lombong kemudahan ujian, penyeliaan kejuruteraan Syarikat, Biro Perlindungan Alam Sekitar untuk menjalankan ujian yang berkaitan, laporan ujian untuk membuktikan keselamatan menara. Pada masa yang sama, Pavilion Sky adalah pembinaan Encik Liu 701 berkepala kepada pemaju untuk membeli dan mendapatkan hak pengurusan, syarikat komunikasi telah dengan pemilik pavilion, Encik Liu menandatangani "stesen kontrak pajakan bilik asas ", pajakan Sky Pavilion Pembinaan komunikasi Tower tidak melanggar kepentingan sesiapa.

Selepas mahkamah mendengar bahawa plaintif gagal menyediakan bukti untuk menanggung beban, kilat dan radiasi menara untuk bangunan, tidak ada bukti untuk membuktikan haknya untuk A5, 6 hari pavilion dengan hak yang sama penggunaan, dan mengemukakan untuk menghendaki defendan segera menghentikan pelanggaran mereka, perobohan pemasangan dalam A5, 6 dari atas menara komunikasi permintaan tuntutan mahkamah, tanpa bukti fakta, mahkamah menolak permintaan tuntutan plaintif.