Menara Komunikasi

- Aug 02, 2017-

Menara komunikasi adalah pembawa utama isyarat komunikasi yang menghantar, menerima dan menghantar peralatan, dan merupakan infrastruktur komunikasi mudah alih untuk melengkapkan liputan isyarat. Secara umum, menara komunikasi adalah produk struktur tiang menara. Produk struktur tiang menara, yang dipunyai oleh struktur tinggi kawasan produk, merujuk kepada lebih besar, keratan rentasnya agak kecil, dengan beban mendatar (angin) sebagai produk berasaskan struktur struktur utama. Mengikut bahan yang berbeza, produk struktur bertingkat tinggi boleh dibahagikan kepada produk keluli (biasanya dikenali sebagai "menara") dan produk konkrit bertetulang. Dari perbezaan material, menara komunikasi adalah struktur produk keluli bertingkat tinggi dalam produk.


Pada masa kini, pasaran menara komunikasi China, produk utama untuk pengurusan menara komunikasi, menara sudut dan menara sahaja. Sebagai produk struktur tinggi dalam produk struktur keluli, proses pengeluaran menara komunikasi tradisional untuk mengikuti model konvensional sektor perkilangan, yang direka oleh lukisan institut reka bentuk, perusahaan pembuatan menara komunikasi menurut institut reka bentuk yang dikeluarkan oleh lukisan menara komunikasi, dan kemudian pasukan pemasangan profesional Bertanggungjawab untuk pemasangan dan pentauliahan menara komunikasi.


Sebelum tahun 2006, pasaran menara komunikasi China, produk utama untuk menara besi dan menara, di mana sudut bahagian pasaran menara keluli sehingga 80%; dengan menara komunikasi tiga tiub baru-baru ini dalam promosi berskala besar negara, menara Komunikasi telah menjadi salah satu produk utama pasaran. Pada masa ini, pasaran menara komunikasi China, produk utama untuk menara komunikasi tiga tiang, menara sudut dan menara sahaja.


Sebagai produk struktur tinggi dalam produk struktur keluli, proses pengeluaran menara komunikasi tradisional untuk mengikuti model konvensional sektor perkilangan, yang direka oleh lukisan institut reka bentuk, perusahaan pembuatan menara komunikasi menurut institut reka bentuk yang dikeluarkan oleh lukisan menara komunikasi, dan kemudian pasukan pemasangan profesional Bertanggungjawab untuk pemasangan dan pentauliahan menara komunikasi.