Towers komposit

- Jun 13, 2017-

Laporan China rangkaian di "China komposit laporan penyelidikan kedalaman pasaran dan Trend pembangunan (2013-2017)" yang disebut, selepas 2009, National Network of Electric Power Sains penyelidikan Institut, China Electric Power Institut Penyelidikan Sains dan beberapa syarikat swasta seperti Jiangsu Tuhan kuda dan syarikat-syarikat lain telah membangunkan bahan komposit penyelidikan teknologi penyediaan Tower, beberapa unit telah dalam projek perintis menggunakan bahan komposit menara dan produk melintang, seperti Jiangsu Lianyungang bekalan kuasa projek pembinaan semula syarikat 220kV Mao Line, Beijing syarikat Power West Lake 110KV talian penghantaran projek, dan lain-lain [9, 20-21].

2009 projek Beijing Yanqing West Lake 110KV Komposit Tower Pilot, sebanyak 3 asas 110KV rod tunggal double menara kembali linear komposit, 24m tinggi, jumlah yang tinggi. 8 juta. Komposit cross dipikul getah silikon payung skirt, jarak creepage penebat dipastikan, dan rentetan penebat dengan konduktor melintang dibatalkan. Di samping itu, bahan komposit yang digunakan dalam projek ini penuh dengan buih tekanan tinggi di dalam paip berongga, yang mempunyai perbezaan yang penting dengan rod pepejal tradisional penebat komposit, dan meningkatkan kekuatan mekanikal melintang.

Beijing Fangshan Dragon Lake 10kV bahan komposit projek perintis Tower, 2010 didirikan 3 asas 10kV tunggal belakang garis lurus penuh rod penebat komposit, Menara tinggi Ten. 6m, kualiti kira-kira 300kg, pembinaan dawai Jak-lyj 185 empat gerai, setiap gerai daripada 50m. Tiang komposit mengamalkan struktur kon metrik, dan badan rod luka dibentuk oleh epoxy resin matriks komposit. Apabila konduktor itu didirikan, penebat tidak digunakan, dan konduktor langsung dihubungi dengan beruang melintang tanpa membuang kulit penebat bahagian menyambung, pembinaan adalah mudah, dan mengelakkan berlakunya kemungkinan merosakkan dawai dengan mengeluarkan kulit penebat, yang mengurangkan kesukaran pembinaan.